HVAD KAN COACHING HJÆLPE DIG MED?

Du bestemmer selv, hvad du vil tale om og arbejde med. Intet er for stort eller småt. Dine muligheder for at få udbytte af coaching er ubegrænsede. Herunder er nogle eksempler til inspiration. Du ønsker måske, at…

  • ændre en bestemt situation, som du føler dig fastlåst i
  • ændre en uhensigtsmæssig vane, som du hidtil ikke er lykkedes med at bryde
  • styrke din motivation og handlekraft til at opnå et konkret personligt mål
  • finde frem til det, du virkelig brænder for
  • øge dit selvværd og din selvtillid
  • blive bevidst om dine personlige værdier
  • ændre en relation til ét eller flere mennesker i dit liv
  • håndtere og reducere stress i hverdagen
  • skabe balance mellem dit arbejdsliv og dit privatliv
  • gøre alvor af en længe hengemt drøm

Du behøver dog ikke vide præcis, hvad du vil arbejde med, når du starter i et coachingforløb – det vigtigste er, at du ønsker forandring. Som din coach hjælper jeg dig med at afklare hvilket emne og område, der er mest relevant, aktuelt og vigtigst for dig.

HVAD ER COACHING?

Personlig coaching er en ligeværdig og professionel samtale, der handler om DIG.

Formålet er at coache på emner, der betyder noget for dig, og hvor du selv har svært ved at skabe forandring og nye resultater i dit liv. Coaching er således et redskab til at nå dine mål, ønsker og drømme. Gennem coachingen øger du din bevidsthed og selvindsigt ved at identificere dine bevæggrunde, mønstre og overbevisninger – og nye perspektiver og muligheder kan herefter komme i spil. Når du gennem coachingen også sætter handling bag dine indsigter, vil de egentlige forandringer ske.

Coaching tager udgangspunkt i, at du som menneske selv besidder alle svar og nødvendige ressourcer. Gennem reflekterende og effektfulde spørgsmål, som du besvarer, hjælper coaching dig med at få disse frem og skabe større bevidsthed, selvindsigt, motivation og handlekraft i dit liv. Som din coach vil jeg ikke rådgive dig og komme med løsninger men vil derimod kærligt udfordre dig og din komfortzone. 

Ofte bliver coaching omtalt som en metode til at “frigøre det menneskelige potentiale”. I bund og grund handler det om, at du er i stand til langt mere end, du aner – og at du har styrken og evnerne til at leve det liv, du ønsker. Du tænker måske, at du burde kunne gøre det selv, hvis du bare tager dig nok sammen? Der er imidlertid en god grund til at f.eks. sportsudøvere har en coach: Det gør virkelig en forskel at have en person, der støtter dig, udfordrer dig, tror på dig og holder dig på sporet! 

HVAD KRÆVER DET?

Når du vælger coaching, er det fordi, du er villig til at tage ansvar for dit liv og de valg, du træffer. 

Du skal være villig til at arbejde med dig selv og se dit liv ud fra andre perspektiver end hidtil. Samtidig skal du være indstillet på at arbejde fremadrettet, hvilket vil sige, at du har fokus på din nuværende situation og den fremtid, du ønsker at skabe. Coaching kræver også, at du udfører det hjemmearbejde og de øvelser, som du aftaler med mig som din coach. En vigtig del af coaching foregår nemlig også mellem sessionerne, hvor det er dig, der skaber resultaterne. Derudover skal du være indforstået med, at du er fuldt ud ansvarlig for din egen proces.

Det er i øvrigt vigtig at understrege, at al coaching foregår i fuld fortrolighed – og at du får størst mulig udbytte, hvis du er åben og ærlig.